Over AMDKDeze website gaat over onze gezamelijke hobby, nl. fotografie en alles wat er verband mee houdt.
Samen foto’s nemen, samen camera-instellingen bespreken, samen foto’s goed- of afkeuren, samen foto’s bewerken en samen foto’s verwerken. Zelfs samen naar de fotografiecursus gaan! Onnodig te zeggen dat het overgrote deel van onze vrije tijd naar de fotografie gaat!

Gestart in de ‘analoge tijd’ met de Canon AF1, de Canon AE1 en de Zeiss Ikon Icarex 35CS, doch nu volop genietend van de digitale mogelijkheden. Want deze zijn schitterend, zowel wat betreft camera’s en lenzen, als de bewerking op computer.

 

Op het vlak van digitale camera’s zijn wij gestart met een Nikon Coolpix 8700: een hybride toestel met tal van mogelijkheden en o.a. een handig kantelbaar schermpje.
Na enkele jaren en na veel wikken en wegen, werd geopteerd voor de Nikon D300, met een all-round lens van Nikon 18-200 mm. Deze werd na een klein ongelukje, vervangen door een Sigma 18-250 mm, en aangevuld met een lichtsterke Nikon 35 mm, Nikon Macro 105 mm en een Sigma superzoom(150-500 mm). Een Nikon SB900 flash, een Manfrotto statief en een Lastolite reflectiescherm behoren ook tot onze basisuitrusting. En alles gaat de Lowepro Slingshot in. Recent werd een tweede reflexcamera aangekocht: nl. de Nikon D7000. Op de PC wordt bekeken en bewerkt met ACDSee, Adobe Photoshop CS6 en Adobe Lightroom 5.2.
Onze grote leermeesters zijn Scott Kelby, Mark Galer, Michael Freeman, Bryan Peterson, John Greengo en Marc Wallace. Tot slot willen wij Laura Vink van de VinkAcademy vermelden voor haar praktische tips.